Istočno Sarajevo: 120 učenika pjeva “Najbolje za nas”(VIDEO)

01.06.2020. 10:49
0
IZVOR: citajfilter.com

Virus korona se ne šali i treba ozbiljno da ga shvatimo, ali ne šalimo se ni mi kada kažemo da su nam naši učenici i kvalitet nastave na prvom mjestu, kazao je Đorđe Jovančić, osnivač i direktor Basics muzičke škole iz Istočnog Sarajeva.

Iako nisu mogli da se sastaju i probe ili koncerte održavaju uživo, učenici i nastavnici ove škole vrijedno su radili mjesec i po dana na pripremi i realizaciji novog onlajn projekta pod nazivom “Najbolje za nas“.

Finalni video, u kojem je učestvovalo 120 učenika Basics škole je dostupan svima koji cijene kvalitetnu muziku i talentovane mlade ljude.

Riječ je o kompoziciji koju je napisao Đorđe Jovančić, a učenike i nastavnike predvodi Ana Maria Vasiljević.

Projekat je realizovan putem veb-platforme “Onlajn učionica”, to je veb-platforma Basics škole za učenje na daljinu koja je od 16. marta, nakon što su zatvorene sve škole u BiH, postala zvanični sistem realizacije nastave u ovoj školi. Svi snimci zabilježeni su mobilnim telefonima, osim uvodnog dijela spota i kadrova snimljenih dronom. Kompletnu pjesmu izvode učenici i nastavnici ove škole iz svojih domova u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

-Svjesni činjenice u kojoj smo se našli 11. marta, kada je Ministarstvo naložilo da se zatvore škole zbog virusa korona, odmah smo reagovali sa ciljem da pronađemo najbolje rješenje za nastavak naših aktivnosti u novim okolnostima. Tako je nastala ideja da napravimo onlajn platformu za učenje na daljinu, koju smo kreirali za pet dana, i već 16. marta počeli smo realizovati nastavu putem iste. Upravo je projekat ‘Najbolje za nas‘ rezultat rada svih učenika i nastavnika Basics škole putem ove platforme- naveo je Jovančić.

Spot je režirao i montirao Marko Jovančić, koji je svojim nenadmašnim umijećem i ovaj put napravio sjajan video sa snažnom porukom cijelom svijetu u trenucima kada upravo cijeli svijet svjedoči katastrofama prouzrokovanim pandemijom virusa korona. U spotu se, pored kućnih video-snimaka, prikazuju i kadrovi praznih ulica Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    23h 52m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    6h 3m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    6h 47m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    10h 52m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    10h 56m
    2