Источно Сарајево: Изложба мозаика Драгана Кнежевића

25.06.2020. 13:51
0
ИЗВОР: kulturni.centar/Фејсбук

У недјељу, 28. јуна у 19 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, у оквиру Видовданске академије, биће отворена изложба мозаика Драгана Кнежевића.

Драган Кнежевић рођен је 6. априла 1952. године у Никшићу, гдје је у то вријеме његов отац био у служби као војно лице ЈНА. Основну и средњу школу завршио је у Рогатици, а вишу школу у Сарајеву.

До рата 1992. године био је запослен у „РТВ Сарајево“ а по избијању ратних сукоба са породицом избјегао је у Пале, гдје је наставио са радом у тадашњем „ Каналу С“, односно „Српској радио-телевизији“.

У послијератном периоду обављао је функцију директора Радио „Ослобођења“, а затим је прешао у Министарство иностраних послова БиХ, гдје је обављао конзуларне послове четири и по године у Берлину и девет година у Амбасади БиХ у Лондону.

Сликарством се почео бавити из хобија у Лондону 2005. године. Насликао је више десетина радова уља на платну са етно и мотивима мртве природе.

Посједује веома наглашен таленат у техникама обраде и рада са дрветом, жељезом и каменом, о чему свједоче бројни предмети и намјештај ручне израде. Техником израде мозаика почео се бавити по одласку у пензију 2014. године.

Ожењен је супругом Десанком, отац је Александре и Бојане и дјед Ане, Еве, Марка, Јована и Василија Ное.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама Изложбом икона почеле "Мајске духовне свечаности" у Палама
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 8m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 10m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 3m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 8m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 11m
    1