Источно Сарајево јутрос међу најзагађенијим градовима свијета

02.01.2022. 09:45
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Источно Сарајево и Сарајево према јутрошњим подацима сајта са индексом квалитета ваздуха у реалном времену (AQI) спадају међу пет најзагађенијих градова у свијету.

Индекс квалитета ваздуха биљежи најлошије резултате у општини Пале, гдје је јутрос измјерено 226 AQI, затим слиједе Соколац са 200 AQI, те Источна Илиџа са 198 AQI.

У главном граду БиХ, Сарајеву, јутрос је измјерено 198 AQI. међутим тренутно је ситуација нешто повољнија у граду, те рецимо станица на Отоци показује 164 AQI, док на Бјелавама показује 195 AQI. 

Што се тиче подручја Источног Сарајева, најбољи квалитет ваздуха је на територији општине Источни Стари Град, а сензор инсталиран на Брусу, на Требевићу показује 13 AQI, што означава добар квалитет ваздуха. 

Квалитет ваздуха од јутрос у Фочи је умјерен са индексом квалитета од 66 AQI, док је у Вишеграду нездрав за осјетљиве групе становништва са индексом 112 AQI.

Подсјећамо, однедавно квалитет ваздуха, осим у градским општинама Источног Сарајева можете провјерити и за општине Фоча и Вишеград, на линку овдје.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    20h 31m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    2h 32m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    5h 12m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    17h 1m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    2h 5m
    0