Istočno Sarajevo jutros među najzagađenijim gradovima svijeta

02.01.2022. 09:45
0
IZVOR: KATERA

Istočno Sarajevo i Sarajevo prema jutrošnjim podacima sajta sa indeksom kvaliteta vazduha u realnom vremenu (AQI) spadaju među pet najzagađenijih gradova u svijetu.

Indeks kvaliteta vazduha bilježi najlošije rezultate u opštini Pale, gdje je jutros izmjereno 226 AQI, zatim slijede Sokolac sa 200 AQI, te Istočna Ilidža sa 198 AQI.

U glavnom gradu BiH, Sarajevu, jutros je izmjereno 198 AQI. međutim trenutno je situacija nešto povoljnija u gradu, te recimo stanica na Otoci pokazuje 164 AQI, dok na Bjelavama pokazuje 195 AQI. 

Što se tiče područja Istočnog Sarajeva, najbolji kvalitet vazduha je na teritoriji opštine Istočni Stari Grad, a senzor instaliran na Brusu, na Trebeviću pokazuje 13 AQI, što označava dobar kvalitet vazduha. 

Kvalitet vazduha od jutros u Foči je umjeren sa indeksom kvaliteta od 66 AQI, dok je u Višegradu nezdrav za osjetljive grupe stanovništva sa indeksom 112 AQI.

Podsjećamo, odnedavno kvalitet vazduha, osim u gradskim opštinama Istočnog Sarajeva možete provjeriti i za opštine Foča i Višegrad, na linku ovdje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 1m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 34m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 11m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 38m
    0