Источно Сарајево: Млади присуствовали Тренингу медијске писмености

17.01.2021. 19:22
0
ИЗВОР: is-radio.com

Међународна организација за миграције са циљем помоћи младима у локалним заједницама Босне и Херцеговине, организовала је 16. и 17. јануара 2021. године, у просторијама Православног центра за младе митрополије Дабробосанске „Св. Петар Сарајевски“ у Источном Сарајеву „Тренинг медијске писмености“ за младе овог града.

- Циљ нам је био да укључимо младе из свих дијелова Источног Сарајева, а при томе да то буду заиста млади којима је потребно да се едукују о темама медијске писмености и који ће, након завршеног тренинга, стечена знања преносити на своје вршњаке - наводи Драгана Вучковић, фацилитаторица овог тренинга.

Према ријечима Вучковићеве, тренинг се састојао од неколико тематских сесија и практичних задатака након којих су се млади упознали са основним појмовима новинарства и ако не у потпуности стекли онда засигурно почели да развијају критички став према садржајима објављеним кроз различите канале, од приватних профила на друштвеним мрежама до званичних портала и медијских кућа.

- С обзиром на резултате практичних вјежби које су конципиране тако да јасно могу показати ниво усвојеног знања, ја сам слободна да кажем да су ови млади људи, након завршеног тренинга, опремљени знањем које ће им помоћи да критички посматрају јавност што нам је и више него неопходно с обзиром на бројност медијских злоупотреба - закључује Вучковићева.

Овом тренингу који је реализован у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у Босни и Херцеговини“, којег финансијски подржава Влада Уједињеног Kраљевства, а имплементира Међународна организација за миграције (ИОМ), присуствовало је 12 младих од 17 до 23 године из неколико општина града Источно Сарајево. Према њиховим ријечима, тренинг је био успјешан.

- Задовољна сам. Вољела бих да се тренинг поново организује како бих га препоручила својим пријатељима - каже Марија Анђелковић, једна од полазница тренинга.

Након завршеног тренинга, из Међународне организације за миграције најављују наставак рада са овом групом младих и поновни сусрет у наредних 10-ак дана када ће бити продискутовани утисци са тренинга и резултати практичних задатака које ће полазници и полазнице овог тренинга у међувремену реализовати како би додатно потврдили стечена знања.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 23m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 19m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 23m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 16m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 13m
    0