Источно Сарајево: Прикупљене 92 јединице крви

27.04.2020. 19:46
0
ИЗВОР: Srna

У акцији добровољног давања крви, која је данас организована у Источном Новом Сарајеву, прикупљене су 92 јединице ове драгоцјене течности.

Акцију су организовали Служба за трансфузиологију Болнице "Србија" у Источном Сарајеву и Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

Предсједник овог удружења Госпава Пејић изјавила је Срни да је акција организована у просторијама у згради "Дејтон" у Источном Новом Сарајеву у складу са мјерама и препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, напомињући да је одзив био више него одличан.

-И у овим нешто другачијим околностима организовања акције, можемо да будемо задовољни када је ријеч о добровољном давању крви и људима који су увијек спремни да се одазову и учине хумано дјело. Било је више од 120 пријављених, а обезбијеђене су 92 јединице крви. Овом приликом захваљујем свима који су учествовали у акцији- истакла је Пејићева.

Она је додала да ће ова акција сигурно значајно поправити залихе крви у Болници "Србија", напомињући да само тестирана, обрађена и спремна крв мора да чека пацијента када дође у болницу, јер је рок трајања крви од 35 до 42 дана и неопходно је обнављати залихе.

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије тренутно има око 500 чланова.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 37m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 10m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 36m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 49m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 18m
    3