Ивана Вулета поново европска шампионка (ВИДЕО)

19.08.2022. 09:50
0
ИЗВОР: b92.net/sportdc.net

Фантастичан успјех српских скакачица удаљ на 25. првенству Европе у Минхену.

Ивана Вулета је освојила златну медаљу са 7,06 метара, а Милица Гардашевић је седма са 6,52 метра.

Иза Вулете је била Њемица Малаика Михамбо, актуелна олимпијска шампионка, са 7,03.

Бронза је припала Британки Џезмин Сојерс са 6,80.

Српској атлетичарки ово је друго злато на европским првенствима на отвореном након побједе 2016. године у Амстердаму, а уз то има и сребро из Цириха 2014.

– Остала сам можда недоречена у последње време, грде ме када нешто најавим, а не урадим. Помисле да могу шатро да скочим, а у ствари не могу. Ја сам испунила оно по шта сам дошла. Чекала сам четири године од Берлина до сада. Знала сам да неће бити нимало лако с обзиром да је у међувремену Михамбо постала светска првакиња и олимпијска победница. Од њене прве медаље 2016. у Амстердаму ми смо увек ту у сваком могућем погледу – рекла је Ивана у микс зони огрнута националном заставом с којом је трчала почасни круг.

Додала је потом да је стварно уживала.

– Атмосфера је била фантастична. Све време сам гледала у публику. Нисам могла да се нагледам и начудим како то изгледа пред пуним стадионом и толико људи. Желела сам да то искористим насупрот наступу у Јуџину где сам покушала другачији приступ да спроведем и да дођем до медаље. Овога пута сам се вратила изворној себи и начину на који приступам такмичењу. Ово ми је једна од најјачих серија без обзира што је било хладно. Уживала сам и знала да ћу изазвати Малајку првим скоком. То сам желела, да се приближим личном рекорду на отвореном од 7,10 па и оном у дворани од 7,24 по цену да будем друга, али сам знала да то није опција. Много сам срећна, поносна и уживам. Хвала свима на подршци – завршила је Ивана.

Гардашевићева је скочила 6,52 метра у другој серији, али је направила чак укупно четири преступа. Да је скочила као у квалификацијама (6,83) освојила би бронзу.

Видео: Youtube

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Вулета номинована за најбољу у Европи Вулета номинована за најбољу у Европи
Ивана Вулета освојила шампионску титулу у Дијамантској лиги Ивана Вулета освојила шампионску титулу у Дијамантској лиги
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 31m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 30m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 6m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 27m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 10m
    9