Ivana Vuleta ponovo evropska šampionka (VIDEO)

19.08.2022. 09:50
0
IZVOR: b92.net/sportdc.net

Fantastičan uspjeh srpskih skakačica udalj na 25. prvenstvu Evrope u Minhenu.

Ivana Vuleta je osvojila zlatnu medalju sa 7,06 metara, a Milica Gardašević je sedma sa 6,52 metra.

Iza Vulete je bila Njemica Malaika Mihambo, aktuelna olimpijska šampionka, sa 7,03.

Bronza je pripala Britanki Džezmin Sojers sa 6,80.

Srpskoj atletičarki ovo je drugo zlato na evropskim prvenstvima na otvorenom nakon pobjede 2016. godine u Amsterdamu, a uz to ima i srebro iz Ciriha 2014.

– Ostala sam možda nedorečena u poslednje vreme, grde me kada nešto najavim, a ne uradim. Pomisle da mogu šatro da skočim, a u stvari ne mogu. Ja sam ispunila ono po šta sam došla. Čekala sam četiri godine od Berlina do sada. Znala sam da neće biti nimalo lako s obzirom da je u međuvremenu Mihambo postala svetska prvakinja i olimpijska pobednica. Od njene prve medalje 2016. u Amsterdamu mi smo uvek tu u svakom mogućem pogledu – rekla je Ivana u miks zoni ogrnuta nacionalnom zastavom s kojom je trčala počasni krug.

Dodala je potom da je stvarno uživala.

– Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku. Nisam mogla da se nagledam i načudim kako to izgleda pred punim stadionom i toliko ljudi. Želela sam da to iskoristim nasuprot nastupu u Judžinu gde sam pokušala drugačiji pristup da sprovedem i da dođem do medalje. Ovoga puta sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju. Ovo mi je jedna od najjačih serija bez obzira što je bilo hladno. Uživala sam i znala da ću izazvati Malajku prvim skokom. To sam želela, da se približim ličnom rekordu na otvorenom od 7,10 pa i onom u dvorani od 7,24 po cenu da budem druga, ali sam znala da to nije opcija. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam. Hvala svima na podršci – završila je Ivana.

Gardaševićeva je skočila 6,52 metra u drugoj seriji, ali je napravila čak ukupno četiri prestupa. Da je skočila kao u kvalifikacijama (6,83) osvojila bi bronzu.

Video: Youtube

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti
Vuleta nominovana za najbolju u Evropi Vuleta nominovana za najbolju u Evropi
Ivana Vuleta osvojila šampionsku titulu u Dijamantskoj ligi Ivana Vuleta osvojila šampionsku titulu u Dijamantskoj ligi
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    8h 46m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    11h 5m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    11h 32m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    14h 12m
    1
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    6h 57m
    0