Из амбасада мук на Бећировићево величање Дудаковића и "часну" борбу

08.08.2023. 15:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Из амбасада САД, Велике Британије, Њемачке и Француске, те Делегација ЕУ у БиХ нема одговора на питање Срне у вези са састанком бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, којем се пред Судом БиХ суди за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Срна је јуче и-мејлом послала питања у ове амбасаде и Делегацију ЕУ у Сарајеву тражећи коментар на Бећировићево величање Дудаковића којем се суди за ратне злочине над Србима и паљење српских села, те да ли је овај његов потез за осуду, али одговора нема ни данас.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се прије два дана у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му "одао признање за допринос у часној борби за одбрану БиХ".

Атиф Дудаковић и 15 припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Годину дана затвора Харису Скелићу за злочине над српским цивилима Годину дана затвора Харису Скелићу за злочине над српским цивилима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    16h 44m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 40m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    15h 44m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    12h 37m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    14h 34m
    0