Iz ambasada muk na Bećirovićevo veličanje Dudakovića i "časnu" borbu

08.08.2023. 15:23
0
IZVOR: srna.rs

Iz ambasada SAD, Velike Britanije, Njemačke i Francuske, te Delegacija EU u BiH nema odgovora na pitanje Srne u vezi sa sastankom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u Bihaću sa ratnim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifom Dudakovićem, kojem se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

Srna je juče i-mejlom poslala pitanja u ove ambasade i Delegaciju EU u Sarajevu tražeći komentar na Bećirovićevo veličanje Dudakovića kojem se sudi za ratne zločine nad Srbima i paljenje srpskih sela, te da li je ovaj njegov potez za osudu, ali odgovora nema ni danas.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastao se prije dva dana u Bihaću sa ratnim komandantom Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifom Dudakovićem, kome se pred Sudom BiH sudi za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, te mu "odao priznanje za doprinos u časnoj borbi za odbranu BiH".

Atif Dudaković i 15 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH optuženi su za zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Predmet "Ćamil Ramić i drugi": Nastavljeno ulaganje materijalnih dokaza tužilaštva Predmet "Ćamil Ramić i drugi": Nastavljeno ulaganje materijalnih dokaza tužilaštva
Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba Suđenje Ćamilu Ramiću: Vještak govorio o povredama zarobljenih Srba
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Najčitanije
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    1h 17m
    1
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    15h 18m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    19h 40m
    4
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    20h 5m
    0
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    17h 55m
    1