Из саобраћаја искључено 66 возача због алкохола у крви

07.12.2021. 14:07
0
ИЗВОР: СРНА

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево током тродневне акције контроле возача под дејством алкохола, дрога или психоактивних лијекова, контролисали су 685 учесника у саобраћају, а од 483 алкотестирана возача 66 је искључено из саобраћаја због алкохолисаности.

Наведена републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају реализована је од 3. до 5. децембра, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 промила утврђено је код 32 возача, док су регистрована 22 возача која су управљала возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 промила.

Лишено је слободе осам возача, шест због присуства алкохола у организму више од 1,5 промила и два возача због одбијања да се подвргну алкотестирању.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са спровођењем појачаних мјера и активности у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на већи ниво.

- Апелујемо на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, те у саобраћају не учествују под дејством алкохола, дрога и других психоактивних супстанци - наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    14h 59m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 17m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 44m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 32m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 53m
    0