Iz saobraćaja isključeno 66 vozača zbog alkohola u krvi

07.12.2021. 14:07
0
IZVOR: SRNA

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo tokom trodnevne akcije kontrole vozača pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih lijekova, kontrolisali su 685 učesnika u saobraćaju, a od 483 alkotestirana vozača 66 je isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti.

Navedena republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju realizovana je od 3. do 5. decembra, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 promila utvrđeno je kod 32 vozača, dok su registrovana 22 vozača koja su upravljala vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 promila.

Lišeno je slobode osam vozača, šest zbog prisustva alkohola u organizmu više od 1,5 promila i dva vozača zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem pojačanih mjera i aktivnosti u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo.

- Apelujemo na vozače kao i na ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, te u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola, droga i drugih psihoaktivnih supstanci - navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 35m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    9h 59m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 14m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    1h 33m
    3
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    9h 53m
    0