Избор за директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ постаје афера – Да ли је неко пријетио Милошу Шолаји?

19.05.2020. 18:51
0
ИЗВОР: startbih.ba

Иако је још 24. априла Вијеће Регулаторне агенције за комуникације БиХ донијело одлуку да се за новога генералног директора предложи Драшко Милиновић, бивши директор РТРС-а , потврде за одабир новог руководиоца Регулаторне агенције из Вијећа министара БиХ још увијек нема.

Садашњи директор Предраг Ковач је седмог маја од Вијећа Регулаторне агенције за комуникације БиХ тражио да се повуче приједлог Одлуке о потврди именовања генералног директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ. Поред осталих процедуралних мањкавости Ковач је инсистирао на томе да је "барем један члан Вијећа био под пријетњама и уцјенама да гласа за Драшка Милиновића".

Иако је Пламенко Чустовић, Предсједник Вијећа Регулаторне агенције за комуникације БиХ дао оставку на ово мјесто, Вијеће се оглушило на ову примједбу Предрага Ковача па је његов адвокат јуче, 18. маја, поднио кривичну пријаву против Н.Н. лица које је, наводно, пријетило Милошу Шолаји, члану Вијећа, тражећи од њега да гласа за Драшка Милиновића.

У разговору за портал „Старт“ Милош Шолаја је све то демантовао, укратко казавши : "Не , не …Не желим да говорим о томе! Никаквих пријетњи није било."

Још једна ствар није јасна – да је Шолаја ипак гласао за садашњег директора Предрага Ковача број гласова би био изједначен -3:3. Остаје и питање: Ко ће и када замијенити седмог члана Вијећа Регулаторне агенције за комуникације БиХ који је још прије двије године дао оставку, а никада није замијењен новим чланом?

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 15m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 48m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 25m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 52m
    0