Изборна кампања почиње 16. октобра

30.09.2020. 17:21
0
ИЗВОР: СРНА

Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ саопштила је да ће изборна кампања за локалне изборе у БиХ званично почети 16. октобра и трајати 30 дана, уз подсјећање на обавезу поштoвања одреби Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката од дана расписивања до дана одржавања локалних избора 15. новембра.

Из РАК-а прецизирају да се обавеза покривања изборних активности током избора односи на све пружаоце аудио-визуeлних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ.

У складу с тим, непосредно обраћање политичких субјеката, као и емитовање плаћеног политичког оглашавања почиње у периоду од 30 дана прије дана избора, односно 16. октобра.

Пружаоци аудио-визуeлних медијских услуга и медијских услуга радија обавезни су доставити РАК-у распоред планираних изборних програма најкасније седам дана прије почетка изборне кампање, као и важеће цјеновнике маркетиншких услуга најкасније 15 дана прије почетка изборне кампање.

Изборна ћутња почеће 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 14. новембра у 7.00 часова и траје до њиховог затварања.

РАК је позвао све телевизијске станице да праћење изборне кампање, односно изборне програме, у највећој могућој мјери учине приступачним особама са оштећењем слуха, као и слијепим и слабовидним особама.

У програмима попут изборних хроника и политичких дебата, те непосредном обраћању политичких субјеката, препоручује се осигурати тумачење на знаковни језик или титловање.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца најчешће прате „јутјубере" Дјеца најчешће прате „јутјубере"
Вуковић честитао побједу Југовићу и захвалио се великом броју бирача на подршци Вуковић честитао побједу Југовићу и захвалио се великом броју бирача на подршци
Павловић прогласио побједу за градоначелника Приједора Павловић прогласио побједу за градоначелника Приједора
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 15m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 10m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 59m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 21m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 36m
    0