ИЗИС у функцији од сутра у шест домова здравља

16.01.2024. 20:17
1
ИЗВОР: srna.rs

У домовима здравља Челинац, Калиновик, Вишеград, Невесиње, Хан Пијесак и Шамац од сутра ће бити омогућен рад у Интегрисаном здравственом информационом систему /ИЗИС/, саопштено је из Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

У наведеним домовима здравља, који су први спровеле потребне безбједносне препоруке, здравствени радници моћи ће користити све апликације ИЗИС-а, изузев лабораторије.

- То се односи на службе породичне медицине, хитне медицинске помоћи, педијатрије и гинекологије, те центра за базичну рехабилитацију и центра за ментално здравље. Када су у питању лабораторије, будући да су посебним сервисима здравствених установа повезане са ИЗИС-ом, накнадно ће бити омогућена размјена података са тим сервисима док се провјери и њихова безбједност - саопштено је из Фонда.

У саопштењу се наводи да ће се рад у ИЗИС-у омогућавати сукцесивно тако што ће систем бити пуштен прво у Дому здравља Челинац, а затим током дана и у осталим наведеним установама.

- Намјера нам је да због појачаног нивоа безбједности и одређених новина које су уведене у ИЗИС-у, провјеримо како ће систем функционисати у свакој здравственој установи. Овом приликом молимо и здравствене раднике и пацијенте за разумијевање будући да је очекивано да ће на самом почетку рада систем бити нешто спорији управо због нових мјера безбједности - поручили су из Фонда.

Из Фонда здравственог осигурања Републике Српске поновили су да су сви медицински и лични подаци грађана у ИЗИС-у сачувани и безбиједни.

ИЗИС је претрпио хакерски напад због чега је био онемогућен рад.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    То је бар лако 17.01.2024. 09:23
    У наведеним градовима (да их тако назовем) има по 3 пацијента у регистру. Туго и несрећо. Могли сте увести и у Рудом, кад немају банку и месару да бар имају електронске картоне. Значиће им.
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    11h 6m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    21h 24m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    21h 30m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    21h 28m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    9h 39m
    0