Извинио сам се, понудио да платим казну, али су они кренули са ударцима

12.04.2021. 17:19
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Славен Блажевић (30) којег су двојица полицајца у суботу навече претукли пред улазом зграде у којој живи ангажовао је адвоката и покренуће приватну тужбу, казао је у исповијести за мостарски портал Pogled.ba.

Говорећи о детаљима и разлозима напада, који је згрозио јавност и изазвао бројне осуде и реакције, Блажевић је устврдио да се враћао кући од пријатеља који живи у сусједној згради.

– На путу према кући примијетио сам да се зауставља полицијско возило мало подаље од мене и у том тренутку сам пожурио ући у зграду свјестан да сам прекршио мјеру забране кретања и како би избјегао могућу казну.  Међутим, полицајци су ме стигли тачно испред зграде. Даље се на снимку види све што се догодило. Извинио сам се што сам прекшио полицијски час, понудио да платим казну, но они су кренули с ударцима. Након тога одвели су ме у полицијску станицу. У полицијском возилу сам им већ у неколико наврата напомињао да се не осјећам добро. У  полицијској станици су написали прекршајни налог на којем је писало да сам прекршио правило кретања. У прекршајном налогу нигдје нису споменуте повреде, само пише да сам прекршио кретања од 21 до 5 сати. Након  што су написали прекршајни налог пустили су ме да идем кући пјешке – испричао је Блажевић за портал Pogled.ba.

Навео је и да је тражио да га одвезу на мостарски ЦУМ, али се то није догодило.

– Само су ми рекли да идем кући. Пуштен сам да шетам градом и на тај начин опет кршим полицијски час, свјестан да ме опет може неко зауставити и поново легитимисати. Након тога отишао сам на хитни преглед, сам, јер се нисам осјећао добро. Чак сам, док сам ходао до куће, повратио неколико пута – испричао је он.

Како нам је речено из СКБ Мостар, након обраде на ЦУМ-у, младићу су утврђене лакше тјелесне повреде те је отпуштен на кућно лијечење.

Подсјетимо, из МУП-а ХНК су поводом овог догађаја навели да се ради о класичном примјеру прекорачења овлаштења и полицијског кодекса.

Из Тужилаштва ХНК су потврдили да је у вези овог случаја формиран предмет те да су од МУП-а ХНК затражене све информације.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    17h 3m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    19h 22m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    19h 49m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    22h 29m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    15h 10m
    0