Извршен веома захтјеван и компликован транспорт новорођенчета из Сарајева у Београд (ФОТО)

18.08.2023. 12:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари и техничари Универзитетског клиничког центра Српске данас су извршили веома захтјеван и компликована транспорт новорођенчета са тешком урођеном срчаном маном из Клиничког центра у Сарајеву за Клинички центар Србије у Београду.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је за Срну да је хеликоптер у раним јутарњим часовима полетио из Бањалуке ка Источном Сарајеву, по захтјеву Педијатријске клинике Клиничког центра у Сарајеву.

Слика

Фото: srna.rs

- Препоручено је 'хитно измијештање мушког новорођенчета у инострани кардиохируршки центар ради хитне оперативне корекције урођене срчане мане', мушког новорођенчета из Трнова, рођеног 16. августа. Новорођенче са тешком урођеном срчаном маном, у веома комплексним условима, хеликоптером Хеликоптерског сервиса транспортовано је уз комплетан мониторинг, интубирано је и уз комплетну фармаколошку подршку, под стручним надзором љекара специјалисте педијатрије и медицинског техничара-анестетичар, који су саставни дио тима за ваздушни медицински транспорт  - нагласио је Кустурић.

Новорођенче је упућено у Институт за мајку и дијете у Београду ради хитне кардиохируршке интервенције и потребе за лијечењем у специјализованој неонатолошкој интензивној њези.

Припадницима службе за ваздушни медицински транспорт ово је 48. транспорт у овој години, а један од најзахтјевнијих до сада.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    9h 26m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    8h 21m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    3h 9m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    12h 43m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    4h 15m
    0