Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO)

18.08.2023. 12:55
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari i tehničari Univerzitetskog kliničkog centra Srpske danas su izvršili veoma zahtjevan i komplikovana transport novorođenčeta sa teškom urođenom srčanom manom iz Kliničkog centra u Sarajevu za Klinički centar Srbije u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je za Srnu da je helikopter u ranim jutarnjim časovima poletio iz Banjaluke ka Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu.

Slika

Foto: srna.rs

- Preporučeno je 'hitno izmiještanje muškog novorođenčeta u inostrani kardiohirurški centar radi hitne operativne korekcije urođene srčane mane', muškog novorođenčeta iz Trnova, rođenog 16. avgusta. Novorođenče sa teškom urođenom srčanom manom, u veoma kompleksnim uslovima, helikopterom Helikopterskog servisa transportovano je uz kompletan monitoring, intubirano je i uz kompletnu farmakološku podršku, pod stručnim nadzorom ljekara specijaliste pedijatrije i medicinskog tehničara-anestetičar, koji su sastavni dio tima za vazdušni medicinski transport  - naglasio je Kusturić.

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dijete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za liječenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj njezi.

Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport ovo je 48. transport u ovoj godini, a jedan od najzahtjevnijih do sada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    15h 42m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    14h 37m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    9h 25m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    10h 31m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 59m
    0