Јахорина: Турнир у одбојци на снијегу окупио 50 такмичара

01.02.2020. 13:14
0
ИЗВОР: Srna

На Јахорини је данас одржан први турнир у одбојци на снијегу "Трофеј Јахорина 2020", који је окупио 50 такмичара.

Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић изјавио је новинарима да је одбојка на снијегу у свијету, посебно у Европи, све популарнија и претендује да постане олимпијски спорт.

-Циљ организације промотивних турнира, попут овога, јесте да одбојка на снијегу у будућности добије статус олимпијског спорта и да се појави на зимским и љетним Олимпијским играма- истакао је Поповић.

Он је навео да је Одбојкашки савез БиХ донирао опрему за Олимпијски центар "Јахорина", као и за Бјелшницу гдје ће бити одржан наредни турнир.

Један од организатора турнира Срђан Баралић рекао је да се на турнир пријавило 10 екипа и то пет мушких и пет женских, с циљем да се привуче све већа пажња љубитеља одбојке, али и спорта уопште.

Он је напоменуо да се мјесец дана интензивно радило на припреми турнира и да се нада да ће то прерасти у традицију, те захвалио Олимпијском центру за уступљен простор на платоу Пољице.

Генерални секретар Одбојкашког савеза Београда Игор Миљковић рекао је да му је драго што се турнир одржава на олимпијској љепотици и сматра да ће одбоја на снијегу постати олимпијски спорт, као и да ће му послужити искуства организатора.

Турнир су организовали Одбојкашки клуб и судијски одбор са Пала, уз подршку Одбојкашког савеза Републике Српске, општине Пале, града Источно Сарајево и Олимпијског центра "Јахорина", те бројних друштвених и привредних субјеката.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    7h 53m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 37m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    12h 42m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    12h 46m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    22h 57m
    0