Jahorina: Turnir u odbojci na snijegu okupio 50 takmičara

01.02.2020. 13:14
0
IZVOR: Srna

Na Jahorini je danas održan prvi turnir u odbojci na snijegu "Trofej Jahorina 2020", koji je okupio 50 takmičara.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović izjavio je novinarima da je odbojka na snijegu u svijetu, posebno u Evropi, sve popularnija i pretenduje da postane olimpijski sport.

-Cilj organizacije promotivnih turnira, poput ovoga, jeste da odbojka na snijegu u budućnosti dobije status olimpijskog sporta i da se pojavi na zimskim i ljetnim Olimpijskim igrama- istakao je Popović.

On je naveo da je Odbojkaški savez BiH donirao opremu za Olimpijski centar "Jahorina", kao i za Bjelšnicu gdje će biti održan naredni turnir.

Jedan od organizatora turnira Srđan Baralić rekao je da se na turnir prijavilo 10 ekipa i to pet muških i pet ženskih, s ciljem da se privuče sve veća pažnja ljubitelja odbojke, ali i sporta uopšte.

On je napomenuo da se mjesec dana intenzivno radilo na pripremi turnira i da se nada da će to prerasti u tradiciju, te zahvalio Olimpijskom centru za ustupljen prostor na platou Poljice.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda Igor Miljković rekao je da mu je drago što se turnir održava na olimpijskoj ljepotici i smatra da će odboja na snijegu postati olimpijski sport, kao i da će mu poslužiti iskustva organizatora.

Turnir su organizovali Odbojkaški klub i sudijski odbor sa Pala, uz podršku Odbojkaškog saveza Republike Srpske, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Olimpijskog centra "Jahorina", te brojnih društvenih i privrednih subjekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 29m
    1