Јаки универзитети стуб друштва Српске

10.10.2020. 16:42
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву указали су у разговору са градским властима у Требињу на значај факултета за развој општина и градова, јер су универзитети стуб друштва Српске.

Тим поводом у Требињу је организован тематски састанак "Политички, економски и друштвени значај Универзитета у Источном Сарајеву", а циљ је био да се дође до конструктивних приједлога да би се побољшао положај студената и да се унаприједи сарадња са локалним заједницама.

Предсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић рекао је да је ово вријеме тешко за Универзитете и зато је подршка локалних заједница од великог значаја.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица рекао је да је Универзитет стуб друштва и цијеле Републике Српске и да се заједно са представницима локалне и републичке власти треба борити да се сачувају млади људи и образовни кадар, јер само са тим људима може ићи напријед.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће требињски факултети увијек имати пуну подршку требињских власти.

Проректор за студентска питања Универзитета у Источном Сарајеву Сандра Ивановић сматра да ће послије данашњих разговора са представницима градских власти Требиња досадашња сарадња, која је и до сада била на завидном нивоу, бити унапријеђена.

Овакви скупови ће бити одржани у свим локалним заједницама гдје постоје факултети овог Универзитета.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 24m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    13h 22m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 48m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    20h 3m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    26m
    0