Jaki univerziteti stub društva Srpske

10.10.2020. 16:42
0
IZVOR: SRNA

Predstavnici Unije studenata Republike Srpske i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu ukazali su u razgovoru sa gradskim vlastima u Trebinju na značaj fakulteta za razvoj opština i gradova, jer su univerziteti stub društva Srpske.

Tim povodom u Trebinju je organizovan tematski sastanak "Politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu", a cilj je bio da se dođe do konstruktivnih prijedloga da bi se poboljšao položaj studenata i da se unaprijedi saradnja sa lokalnim zajednicama.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević rekao je da je ovo vrijeme teško za Univerzitete i zato je podrška lokalnih zajednica od velikog značaja.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica rekao je da je Univerzitet stub društva i cijele Republike Srpske i da se zajedno sa predstavnicima lokalne i republičke vlasti treba boriti da se sačuvaju mladi ljudi i obrazovni kadar, jer samo sa tim ljudima može ići naprijed.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će trebinjski fakulteti uvijek imati punu podršku trebinjskih vlasti.

Prorektor za studentska pitanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović smatra da će poslije današnjih razgovora sa predstavnicima gradskih vlasti Trebinja dosadašnja saradnja, koja je i do sada bila na zavidnom nivou, biti unaprijeđena.

Ovakvi skupovi će biti održani u svim lokalnim zajednicama gdje postoje fakulteti ovog Univerziteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole
Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupjela (FOTO) Mještani i sveštenik u radnoj akciji: Počela obnova Crkve Svetih Arhangela u naselju Hrupj...
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    23h 50m
    0
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 7m
    2
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 39m
    1
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    23h 57m
    4
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 17m
    0