Јавни час ритмичке гимнастике и поруке против насиља у Источном Сарајеву

06.02.2023. 19:35
0
ИЗВОР: srna.rs

У Културном центру Источно Ново Сарајево организован је јавни час ритмичке гимнастике у оквиру реализације кампањске активности "Супротставимо се насиљу" и пројекта "Изазови за младе".

Час су извели чланови Клуба ритмичке гимнастике "Бубамара" из Источног Сарајева, јединог таквог клуба у источном дијелу Републике Српске који је представљао град на многим такмичењима и много пажње посвећује вјежбама за здрав и правилан развој дјеце.

Аниматор овог пројекта Витомир Митрић рекао је Срни да је "Супротставимо се насиљу - кампањска активност младих у заједници" осмомјесечни пројекат у вези са спровођењем програма за сузбијање малољетничке делинквенције, а спроводи га "Форум театар".

- Овај догађај наставак је кампањске активности чланова клуба `Е буди ДРУГачији`, а вечерас смо били у прилици да наши активисти са позорнице упуте и поруке против насиља које су настале на новинарској и видео-радионици - навео је Митрић, који је и директор "Форум театра" Источно Сарајево.

Он је навео да ће, након петодневне радионице под називом "Театар потлачених", бити организована форум-представа 14. и 15. фебруара за ученике основних школа "Свети Сава" и "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева, као и учеснике у овом пројекту.

Митрић је додао да се све ове активности, као и радионице вршњачке едукације о темама у вези са насиљем међу младима и интернет насиљем, спроводе у оквиру ширег пројекта Регионални програм локалне демократије на западном Балкану /ReLOaD2/".

Овај пројекат финансира ЕУ, спроводи га УНДП, а суфинансира град Источно Сарајево, уз реализацију "Форум театра".

Коментари 0
Повезане вијести
Сценски приказ обичаја данас у Културном центру Источно Ново Сарајево Сценски приказ обичаја данас у Културном центру Источно Ново Сарајево
Књижевно вече Славише Павловића у Матичној библиотеци Источно Сарајево Књижевно вече Славише Павловића у Матичној библиотеци Источно Сарајево
Хуманитарни концерт „Да Јована побиједи“ у Источном Сарајеву Хуманитарни концерт „Да Јована побиједи“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  11h 30m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  13h 19m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  18h 1m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  15h 55m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  7h 51m
  0