Јавни час ритмичке гимнастике и поруке против насиља у Источном Сарајеву

06.02.2023. 19:35
0
ИЗВОР: srna.rs

У Културном центру Источно Ново Сарајево организован је јавни час ритмичке гимнастике у оквиру реализације кампањске активности "Супротставимо се насиљу" и пројекта "Изазови за младе".

Час су извели чланови Клуба ритмичке гимнастике "Бубамара" из Источног Сарајева, јединог таквог клуба у источном дијелу Републике Српске који је представљао град на многим такмичењима и много пажње посвећује вјежбама за здрав и правилан развој дјеце.

Аниматор овог пројекта Витомир Митрић рекао је Срни да је "Супротставимо се насиљу - кампањска активност младих у заједници" осмомјесечни пројекат у вези са спровођењем програма за сузбијање малољетничке делинквенције, а спроводи га "Форум театар".

- Овај догађај наставак је кампањске активности чланова клуба `Е буди ДРУГачији`, а вечерас смо били у прилици да наши активисти са позорнице упуте и поруке против насиља које су настале на новинарској и видео-радионици - навео је Митрић, који је и директор "Форум театра" Источно Сарајево.

Он је навео да ће, након петодневне радионице под називом "Театар потлачених", бити организована форум-представа 14. и 15. фебруара за ученике основних школа "Свети Сава" и "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева, као и учеснике у овом пројекту.

Митрић је додао да се све ове активности, као и радионице вршњачке едукације о темама у вези са насиљем међу младима и интернет насиљем, спроводе у оквиру ширег пројекта Регионални програм локалне демократије на западном Балкану /ReLOaD2/".

Овај пројекат финансира ЕУ, спроводи га УНДП, а суфинансира град Источно Сарајево, уз реализацију "Форум театра".

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“ Сутра промоција књиге „Србија од винчанске цивилизације“
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 30m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 54m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    11h 0m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 23m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 41m
    0