Javni čas ritmičke gimnastike i poruke protiv nasilja u Istočnom Sarajevu

06.02.2023. 19:35
0
IZVOR: srna.rs

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo organizovan je javni čas ritmičke gimnastike u okviru realizacije kampanjske aktivnosti "Suprotstavimo se nasilju" i projekta "Izazovi za mlade".

Čas su izveli članovi Kluba ritmičke gimnastike "Bubamara" iz Istočnog Sarajeva, jedinog takvog kluba u istočnom dijelu Republike Srpske koji je predstavljao grad na mnogim takmičenjima i mnogo pažnje posvećuje vježbama za zdrav i pravilan razvoj djece.

Animator ovog projekta Vitomir Mitrić rekao je Srni da je "Suprotstavimo se nasilju - kampanjska aktivnost mladih u zajednici" osmomjesečni projekat u vezi sa sprovođenjem programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije, a sprovodi ga "Forum teatar".

- Ovaj događaj nastavak je kampanjske aktivnosti članova kluba `E budi DRUGačiji`, a večeras smo bili u prilici da naši aktivisti sa pozornice upute i poruke protiv nasilja koje su nastale na novinarskoj i video-radionici - naveo je Mitrić, koji je i direktor "Forum teatra" Istočno Sarajevo.

On je naveo da će, nakon petodnevne radionice pod nazivom "Teatar potlačenih", biti organizovana forum-predstava 14. i 15. februara za učenike osnovnih škola "Sveti Sava" i "Petar Petrović Njegoš" iz Istočnog Sarajeva, kao i učesnike u ovom projektu.

Mitrić je dodao da se sve ove aktivnosti, kao i radionice vršnjačke edukacije o temama u vezi sa nasiljem među mladima i internet nasiljem, sprovode u okviru šireg projekta Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD2/".

Ovaj projekat finansira EU, sprovodi ga UNDP, a sufinansira grad Istočno Sarajevo, uz realizaciju "Forum teatra".

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 18m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 13m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    12h 1m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 7m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    21h 35m
    0