Фонд ПИО: Јавни позив за програм социјалног збрињавања

11.02.2021. 15:17
0
ИЗВОР: глас српске

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позвао је послодавце да пријаве запослене раднике који са стажом осигурања, за који ће бити уплаћен допринос, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра с циљем кориштења средстава за социјално збрињавање радника.

Позив је расписан ради социјалног збрињавања радника, на основу рјешења Владе Републике Српске од 10. фебруара о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање.

Уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање одобрава Влада за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама, односно за правне сљедбенике и осигуранике, уколико нема уплатилаца доприноса, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос за пензијско и инвалидско осигурање испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра.

Пријаве по јавном позиву за социјално збрињавање радника подносе се у пословницама Фонда ПИО, у општини према сједишту послодавца, саопштено је из Фонда ПИО.

Уплата доприноса за пријављене раднике биће извршена из средстава за социјално збрињавање раднике након усаглашавања износа између Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Јавни позив биће објављен у дневном листу "Глас Српске" и на интернет страници Фонда ПИО Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за ажурирање документације за остваривање пензије Позив за ажурирање документације за остваривање пензије
Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета
Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - могу рачунати на помоћ Грађани Српске који планирају замјену дотрајале столарије, фасаде или система гријања - мо...
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    21h 21m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    20h 34m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    3h 24m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    22h 42m
    3
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    23h 6m
    0