Fond PIO: Javni poziv za program socijalnog zbrinjavanja

11.02.2021. 15:17
0
IZVOR: glas srpske

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske pozvao je poslodavce da prijave zaposlene radnike koji sa stažom osiguranja, za koji će biti uplaćen doprinos, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra s ciljem korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika.

Poziv je raspisan radi socijalnog zbrinjavanja radnika, na osnovu rješenja Vlade Republike Srpske od 10. februara o odobravanju uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje odobrava Vlada za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno za pravne sljedbenike i osiguranike, ukoliko nema uplatilaca doprinosa, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje radnika podnose se u poslovnicama Fonda PIO, u opštini prema sjedištu poslodavca, saopšteno je iz Fonda PIO.

Uplata doprinosa za prijavljene radnike biće izvršena iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnike nakon usaglašavanja iznosa između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Javni poziv biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Fond PIO: Pravo na ponovno određivanje penzije Fond PIO: Pravo na ponovno određivanje penzije
Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 26m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 54m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 27m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 19m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 27m
    0