Јединицама за службене полицијске псе уручена опрема

24.09.2024. 12:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Агенцијама за спровођење закона у БиХ данас је уручена опрема јединицама за службене полицијске псе којом ће бити ојачани капацитети у откривању малог и лаког наоружања, муниције и експлозива.

Опрема је уручена јединицама које користе службене полицијске псе у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, Граничној полицији БиХ, Полицији Брчко дистрикта, Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Федералној управи полиције и МУП-овима Тузланског, Унско-санског и Зеничко-добојског кантона.

Шеф Мисије ОЕБС-а амбасадор Брајан Агелер рекао је да је откривање оружја и експлозива кључно када је ријеч о безбједности и спречавању потенцијално штетних инцидената.

- Донација је дио ширег пакета подржшке ОЕБС-а за 11 полицијских К9 јединица у БиХ које имају улогу у очувању безбједности - рекао је Агелер новинарима.

Он је навео да велики број међународних партнера укључених у овај пројекат говори о одлучности да се БиХ обезбиједе капацитети за ефикасно отклањање безбједносних пријетњи.

Јасмин Селимовић, из пројектног тима за управљање малим оружјем и лаким наоружањем при Мисији ОЕБС-а у БиХ рекао је да ће ова донација помоћи рад на откривању малог оружја и лаког наоружања.

- Донирана опрема је специјализована опрема и за водиче и за службене псе. То су производи за усвајање мириса код паса и заштитна опрема за водиче службених паса - рекао је Селимовић.

Свечаност уручења опреме, која је уприличена у просторијама Сипе у Источном Сарајеву, организована је у оквиру ОЕБС-овог пројекта "Рјешавање безбједносних ризика од незаконитог посједовања, злоупотребе и трговине малим оружјем и лаким наоружањем и припадајућом муницијом у БиХ".

Коментари 0
Повезане вијести
У БиХ доказе о плаћеним рачунима треба чувати и до десет година У БиХ доказе о плаћеним рачунима треба чувати и до десет година
Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ Најављено поскупљење горива на бензинским пумпама у БиХ
Коловози мјестимично клизави, опасност од одрона Коловози мјестимично клизави, опасност од одрона
Најчитаније
  • Требевић постаје центар медицинског туризма
    19h 15m
    0
  • Промоција романа „Пиши, добри мој Нектарије“ Маријане Петронић 26. септембра у Источном Сарајеву
    5h 2m
    0
  • Шта доноси нацрт измјена Закона о комуналној полицији Српске?
    3h 39m
    0
  • Отпочети радови на обнови и уређењу Светосавског дома Храма Светог великомученика Прокопија у Високом
    20h 43m
    1
  • Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
    1h 16m
    0