Jedinicama za službene policijske pse uručena oprema

24.09.2024. 12:56
0
IZVOR: srna.rs

Agencijama za sprovođenje zakona u BiH danas je uručena oprema jedinicama za službene policijske pse kojom će biti ojačani kapaciteti u otkrivanju malog i lakog naoružanja, municije i eksploziva.

Oprema je uručena jedinicama koje koriste službene policijske pse u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Graničnoj policiji BiH, Policiji Brčko distrikta, Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Federalnoj upravi policije i MUP-ovima Tuzlanskog, Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Šef Misije OEBS-a ambasador Brajan Ageler rekao je da je otkrivanje oružja i eksploziva ključno kada je riječ o bezbjednosti i sprečavanju potencijalno štetnih incidenata.

- Donacija je dio šireg paketa podržške OEBS-a za 11 policijskih K9 jedinica u BiH koje imaju ulogu u očuvanju bezbjednosti - rekao je Ageler novinarima.

On je naveo da veliki broj međunarodnih partnera uključenih u ovaj projekat govori o odlučnosti da se BiH obezbijede kapaciteti za efikasno otklanjanje bezbjednosnih prijetnji.

Jasmin Selimović, iz projektnog tima za upravljanje malim oružjem i lakim naoružanjem pri Misiji OEBS-a u BiH rekao je da će ova donacija pomoći rad na otkrivanju malog oružja i lakog naoružanja.

- Donirana oprema je specijalizovana oprema i za vodiče i za službene pse. To su proizvodi za usvajanje mirisa kod pasa i zaštitna oprema za vodiče službenih pasa - rekao je Selimović.

Svečanost uručenja opreme, koja je upriličena u prostorijama Sipe u Istočnom Sarajevu, organizovana je u okviru OEBS-ovog projekta "Rješavanje bezbjednosnih rizika od nezakonitog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i pripadajućom municijom u BiH".

Komentari 0
Povezane vijesti
U BiH dokaze o plaćenim računima treba čuvati i do deset godina U BiH dokaze o plaćenim računima treba čuvati i do deset godina
Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona
Najčitanije
  • Trebević postaje centar medicinskog turizma
    19h 16m
    0
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    5h 3m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    3h 40m
    0
  • Otpočeti radovi na obnovi i uređenju Svetosavskog doma Hrama Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom
    20h 44m
    1
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    1h 17m
    0