Једномјесечни притвор припаднику Дирекције за координацију полицијских тијела

25.07.2023. 10:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор припаднику Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Д.К. који је ухапшен у оквиру акције "Клик" због примања мита.

Притвор је одређен због постојања бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, као и да би могао да утиче на свједоке, саучеснике или прикриваче и понови кривично дјело, саопштено је из Суда БиХ.

Д.К. је на терет стављено кривично дјело примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, у вези с кривичним дјелом прање новца.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ су у оквиру акције "Клик" ухапсили у четвртак, 20. јула, полицијске службенике Дирекције Д.К. и Ј.П. због примања мита.

Сипа је претресла просторије и привремено одузела предмете на пет локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Шипова и Санског Моста.

Активности су спроведене због сумње да су почињена кривична дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, у вези са кривичним дјелом прање новца.

Сипа је ове активности извршила према налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, у сарадњи са припадницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево и МУП-а Републике Српске. 

Коментари 0
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 15m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 37m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 52m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 45m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 51m
    1