Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница

09.12.2023. 11:05
1
ИЗВОР: srna.rs

Комунално предузеће "Рад" припремљено је за зимско одржавање око 90 километара саобраћајница на подручју општине Источно Ново Сарајево, изјавио је директор Бојан Јолић.

- Иако смо већ мјесец дана у зимској сезони, до сада нисмо имали већих падавина. Снијег који је пао очишћен је у најкраћем року, а редовно посипамо саобраћајнице на дијеловима гдје постоји опасност од формирања поледице и леда - рекао је Јолић Срни.

Он је истакао да је набављена довољна количина абразивног материјала за посипање путева, а током љета је рађен ремонт механизације.

- Механизација, иако застарјела, припремљена је и функционише. Увијек постоје могућности кварова и непредвиђених околности, али то настојимо да отклонимо и да се што ефикасније прилагодимо ситуацији на терену. Уколико се деси застој, то је тренутно, док не извршимо прекомпозицију возила за проритете које одржавамо - нагласио је Јолић.

Јолић је објаснио да према уговору са Општинском управом имају три приоритетне групе саобраћајница, плус тротоари и јавни паркинзи, које предузеће "Рад", такође, одржава.

Он је указао на то да код грађана забуну ствара проходност и чишћење путева, што су различити појмови.

- Проходност пута је нешто што се ради у моменту док снијег пада. Чишћење наступа након престанка падавина, када се улази у рашчишћавање снијега и проширивање путева - појаснио је Јолић.

Он је подсјетио да се према прописима други проритет саобраћајница чисти 48 часова, а трећи 72 часа након престанка падавина, истакавши да се до сада није десило да грађани чекају толико на чишћење другог и трећег приоритета.

Када је ријеч о возном парку, Јолић је нагласио да је најстарији камион стар више од пола вијека, а најмлађи 36 година, због чега увијек постоји могућност кварова, те да радници улажу максималне напоре како би ту механизацију одржали у пристојном стању.

Јолић је рекао да су у преговорима са Општинском управом и начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем да се обезбиједе додатна средстава за набавку механизације неопходне за љетно и зимско одржавање.

- Евидентно је да се општина невјероватном брзином шири и урбанизује и да су све већи захтјеви грађана и Општинске управе према нашем предузећу да ствари држимо под контролом. Зато нам је потребна набавка нове механизације и опреме - закључио је Јолић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Neko iz mase 09.12.2023. 20:52
  Sve ste spremili ali vas opet iznenadi snijeg...
Повезане вијести
Нова саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву - Возите опрезно! Нова саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву - Возите опрезно!
Дојава о бомби у средњим школама у Источном Сарајеву Дојава о бомби у средњим школама у Источном Сарајеву
Одржана Светосавска академија у Источном Новом Сарјеву (ФОТО) Одржана Светосавска академија у Источном Новом Сарјеву (ФОТО)
Најчитаније
 • Егзодус Срба из Сарајева 1996. године (ВИДЕО)
  6h 11m
  11
 • Како су Копривице вратиле мошти Светог Харалампија у манастир Морачу
  7h 6m
  2
 • Велики пожар у Сарајеву, евакуисана школа
  23h 22m
  1
 • Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
  1h 40m
  0
 • У марту бесплатни скрининг тестови на карцином грлића материце за жене са подручја Источног Сарајева
  3h 30m
  1