Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница

09.12.2023. 11:05
1
ИЗВОР: srna.rs

Комунално предузеће "Рад" припремљено је за зимско одржавање око 90 километара саобраћајница на подручју општине Источно Ново Сарајево, изјавио је директор Бојан Јолић.

- Иако смо већ мјесец дана у зимској сезони, до сада нисмо имали већих падавина. Снијег који је пао очишћен је у најкраћем року, а редовно посипамо саобраћајнице на дијеловима гдје постоји опасност од формирања поледице и леда - рекао је Јолић Срни.

Он је истакао да је набављена довољна количина абразивног материјала за посипање путева, а током љета је рађен ремонт механизације.

- Механизација, иако застарјела, припремљена је и функционише. Увијек постоје могућности кварова и непредвиђених околности, али то настојимо да отклонимо и да се што ефикасније прилагодимо ситуацији на терену. Уколико се деси застој, то је тренутно, док не извршимо прекомпозицију возила за проритете које одржавамо - нагласио је Јолић.

Јолић је објаснио да према уговору са Општинском управом имају три приоритетне групе саобраћајница, плус тротоари и јавни паркинзи, које предузеће "Рад", такође, одржава.

Он је указао на то да код грађана забуну ствара проходност и чишћење путева, што су различити појмови.

- Проходност пута је нешто што се ради у моменту док снијег пада. Чишћење наступа након престанка падавина, када се улази у рашчишћавање снијега и проширивање путева - појаснио је Јолић.

Он је подсјетио да се према прописима други проритет саобраћајница чисти 48 часова, а трећи 72 часа након престанка падавина, истакавши да се до сада није десило да грађани чекају толико на чишћење другог и трећег приоритета.

Када је ријеч о возном парку, Јолић је нагласио да је најстарији камион стар више од пола вијека, а најмлађи 36 година, због чега увијек постоји могућност кварова, те да радници улажу максималне напоре како би ту механизацију одржали у пристојном стању.

Јолић је рекао да су у преговорима са Општинском управом и начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем да се обезбиједе додатна средстава за набавку механизације неопходне за љетно и зимско одржавање.

- Евидентно је да се општина невјероватном брзином шири и урбанизује и да су све већи захтјеви грађана и Општинске управе према нашем предузећу да ствари држимо под контролом. Зато нам је потребна набавка нове механизације и опреме - закључио је Јолић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 09.12.2023. 20:52
    Sve ste spremili ali vas opet iznenadi snijeg...
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 8m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    32m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    21h 25m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    15h 16m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    26m
    0