Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica

09.12.2023. 11:05
1
IZVOR: srna.rs

Komunalno preduzeće "Rad" pripremljeno je za zimsko održavanje oko 90 kilometara saobraćajnica na području opštine Istočno Novo Sarajevo, izjavio je direktor Bojan Jolić.

- Iako smo već mjesec dana u zimskoj sezoni, do sada nismo imali većih padavina. Snijeg koji je pao očišćen je u najkraćem roku, a redovno posipamo saobraćajnice na dijelovima gdje postoji opasnost od formiranja poledice i leda - rekao je Jolić Srni.

On je istakao da je nabavljena dovoljna količina abrazivnog materijala za posipanje puteva, a tokom ljeta je rađen remont mehanizacije.

- Mehanizacija, iako zastarjela, pripremljena je i funkcioniše. Uvijek postoje mogućnosti kvarova i nepredviđenih okolnosti, ali to nastojimo da otklonimo i da se što efikasnije prilagodimo situaciji na terenu. Ukoliko se desi zastoj, to je trenutno, dok ne izvršimo prekompoziciju vozila za proritete koje održavamo - naglasio je Jolić.

Jolić je objasnio da prema ugovoru sa Opštinskom upravom imaju tri prioritetne grupe saobraćajnica, plus trotoari i javni parkinzi, koje preduzeće "Rad", takođe, održava.

On je ukazao na to da kod građana zabunu stvara prohodnost i čišćenje puteva, što su različiti pojmovi.

- Prohodnost puta je nešto što se radi u momentu dok snijeg pada. Čišćenje nastupa nakon prestanka padavina, kada se ulazi u raščišćavanje snijega i proširivanje puteva - pojasnio je Jolić.

On je podsjetio da se prema propisima drugi proritet saobraćajnica čisti 48 časova, a treći 72 časa nakon prestanka padavina, istakavši da se do sada nije desilo da građani čekaju toliko na čišćenje drugog i trećeg prioriteta.

Kada je riječ o voznom parku, Jolić je naglasio da je najstariji kamion star više od pola vijeka, a najmlađi 36 godina, zbog čega uvijek postoji mogućnost kvarova, te da radnici ulažu maksimalne napore kako bi tu mehanizaciju održali u pristojnom stanju.

Jolić je rekao da su u pregovorima sa Opštinskom upravom i načelnikom Istočnog Novog Sarajeva Jovanom Katićem da se obezbijede dodatna sredstava za nabavku mehanizacije neophodne za ljetno i zimsko održavanje.

- Evidentno je da se opština nevjerovatnom brzinom širi i urbanizuje i da su sve veći zahtjevi građana i Opštinske uprave prema našem preduzeću da stvari držimo pod kontrolom. Zato nam je potrebna nabavka nove mehanizacije i opreme - zaključio je Jolić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 09.12.2023. 20:52
    Sve ste spremili ali vas opet iznenadi snijeg...
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 39m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 46m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 28m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 6m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 38m
    0