Још 10 особа обољело од вируса корона у Републици Српској

05.06.2020. 09:54
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 510 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 10 особа у Републици Српској, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Тестирање је извршено у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча.

-Ради се о осам женских и двије мушке особе, од којих су три млађе и седам средње животне доби- саопштио је Институт за јавно здравство Републике Српске,

Према мјесту пребивалишта четири особе су из Модриче, три из Бањалуке, и по једна Бијељине, Вукосавља и Котор Вароша.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.479 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 116 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.008 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 29.382 особа.

Укупан број хоспитализованих је 78, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 26, а у општим болницама 52.

На Одјељењу COVID 19 UKC-а РС хоспитализовано је 20 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док су у изолацији четири пацијента.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 67.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 939 особа, а надзор је завршен код 34.737 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 23m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 28m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 37m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 16m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 44m
    0