Још 16 особа у Српској заражено корона вирусом

12.05.2020. 09:54
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Републици Српској у посљедња 24 часа урађено је тестирање 338  лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 16 особа.

Ријеч је о десет мушкараца и шест жена. Пет мушкараца је млађе животне доби, два мушкарца средње и три старије животне доби. Четири жене су средње животне доби и двије старије животне доби, саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите РС.

Према мјесту пребивалишта по три особе су из Невесиња и Гацка, по двије особе из Бањалуке, Градишке и Кнежева, и по једна особа из Добоја, Прњавора, Козарске Дубице и Угљевика. Укупно девет особа је навело контакт са позитивним особама, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу.

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је још 47 здравствених радника из Бањалуке, Приједора, Градишке, Гацка, Прњавора, Кнежева и Источног Сарајева, а позитиван тест на нови вирус корона потврђен је код једног здравственог радника из Бањалуке.

Такође, у посљедња 24 часа тестирано је и још 48 особа из локалних карантина или објеката за изолацију, а нови вирус корона је потврђен код једне особе.

У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је укупно 41 васпитач из дјечијих вртића у Бањалуци, Приједору, Броду, Лакташима, Челинцу, Теслићу, Прњавору и Новом Граду и сви налази су негативни.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.145 случајева вируса корона, а опоравила се 461 особа. Од посљедица КОВИД-19 преминуло је 77 особа. У Републици Српској до сада је на нови вирус корона тестирано укупно 18.674 особе.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    17h 24m
    7
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    22h 41m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    19h 24m
    3
  • Папратна њива: Служен парастос за жртве некажњеног злочина
    22h 28m
    1
  • Новаковић: Морамо изабрати људе који ће знати да воде нашу локалну заједницу
    23h 45m
    0