Још 66 новозаражених короном у Српској

28.07.2020. 10:44
1
ИЗВОР: Srna

У Републици Српској на вирус корона позитивно је још 66 лица, а највише их је из Бијељине - 16, речено је данас на конференцији за новинаре Института за јавно здравство Српске.

У протекла 24 часа тестиран је 381 узорак, а пријављен је смртни случај лица старије животне доби из Шамца.

Вршилац дужности директора Института Бранислав Зељковић рекао је да подаци и даље показују наставак неповољне епидемиолошке ситуације, с тим да је у неким општинама примјетан пад броја позитивних случајева, али има и локалних заједница у којима је настављено повећање броја позитивних лица.

Он је најавио да ће у току ове седмице Институт заједно са Стручно-оперативним тимом Министарства здравља и социјалне заштите размотрити све донесене закључке, те евентуално предложити њихово продужење.

Зељковић је позвао грађане да се придржавају свих мјера које су на снази, напомињући да су четири најважније - физичка дистанца, ношење маски, лична хигијена и дезинфекција.

Он је упозорио да су приватна дружења и даље највећи проблем када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, те нагласио да је највећа одговорност за функционисање здравственог система на појединцу због чега је важно да сви буду одговорни.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sanja 28.07.2020. 11:49
    Bice jos koliko hoces..pozitivni se setaju a i oni kojima je naredjena izolacija.Niko nista ne radi ko treba da radi.Zato ce dobiti jos jednu platu.
Повезане вијести
Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи
Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    4h 7m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    22h 30m
    1
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    3h 44m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    23h 57m
    0
  • Породица Топић има још једно чудо: Софија оборила рекорд сестре Ангелине
    21h 27m
    0