Još 66 novozaraženih koronom u Srpskoj

28.07.2020. 10:44
1
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj na virus korona pozitivno je još 66 lica, a najviše ih je iz Bijeljine - 16, rečeno je danas na konferenciji za novinare Instituta za javno zdravstvo Srpske.

U protekla 24 časa testiran je 381 uzorak, a prijavljen je smrtni slučaj lica starije životne dobi iz Šamca.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković rekao je da podaci i dalje pokazuju nastavak nepovoljne epidemiološke situacije, s tim da je u nekim opštinama primjetan pad broja pozitivnih slučajeva, ali ima i lokalnih zajednica u kojima je nastavljeno povećanje broja pozitivnih lica.

On je najavio da će u toku ove sedmice Institut zajedno sa Stručno-operativnim timom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite razmotriti sve donesene zaključke, te eventualno predložiti njihovo produženje.

Zeljković je pozvao građane da se pridržavaju svih mjera koje su na snazi, napominjući da su četiri najvažnije - fizička distanca, nošenje maski, lična higijena i dezinfekcija.

On je upozorio da su privatna druženja i dalje najveći problem kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, te naglasio da je najveća odgovornost za funkcionisanje zdravstvenog sistema na pojedincu zbog čega je važno da svi budu odgovorni.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sanja 28.07.2020. 11:49
    Bice jos koliko hoces..pozitivni se setaju a i oni kojima je naredjena izolacija.Niko nista ne radi ko treba da radi.Zato ce dobiti jos jednu platu.
Povezane vijesti
Novo milionsko zaduženje Srpske na Banjalučkoj berzi Novo milionsko zaduženje Srpske na Banjalučkoj berzi
Osmočlana porodica Paspalj primjer složne i vrijedne porodice Osmočlana porodica Paspalj primjer složne i vrijedne porodice
Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina Dvojica Fočaka pretukla Bilećanina
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    6h 19m
    2
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    5h 56m
    0
  • Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline
    23h 39m
    0
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    19h 9m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    6h 28m
    3