Југовић најавио изградњу нове зграде Полицијске управе на Палама

29.04.2020. 15:50
1
ИЗВОР: Катера

Пред општином Пале у наредном периоду, током 2020. године, је и низ инфраструктурних и важних пројеката попут изградње Музеја одбрамбено-отаџбинског рата, нове зграде Полицијске управе, хотела "Јахорина" и како сазнајемо тржног центра "Фрукта-трејд".

Према ријечима начелника општине Пале Бошка Југовића, један од највећих инфраструктурних пројеката на подручју општине Пале биће и изградња нове зграде Полицијске управе Источно Сарајево.

- Ушли смо у фазу израде идејног рјешења нове зграде и у наредних мјесец-два дана ће бити завршена комплетна документација, када улазимо у финансирање - каже Југовић и додаје да ће нова зграда ПУ ИС бити изграђена на локалитету паркинга садашње зграде Полицијске управе.

- Ради се о објекту који ће се налазити на површини од 5.000 квадратних метара, а све се ради у координацији са Полицијском управом, МУП Републике Српске и Владом Републике Српске, који су предложили идејно рјешење - каже Југовић.

Поред нове зграде Полицијске управе Источно Сарајево, општина Пале је на данашњој сједници усвојила измјене регулационог плана на Корану и за изградњу ратног музеја на локацији изнад магистралног пута , односно улице Јована Цвијића, те изградњу тржног центра у близини Студентског центра.

Према нашим сазнањима, Пале би требале да добију "Корт маркет" у власништву фирме "Фрукта трејд" д.о.о., а локација за градњу је у насељу Коран, поред студентских домова и у близини аутобуске станице.

Важан пројекат у инфраструктурном смислу је и градња хотела "Јахорина", који је у потпуности уништен у пожару који га је захватио 2002. године, а који се налази на територији општине Пале.

Према ранијим најавама, општина Пале у сарадњи са Путевима РС би у наредном периоду требала да крене у градњу два кружна тока на магистралној цести М-5, који ће се налазити умјесто раскрсница код аутобуске станице и ТЦ "Бартула".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Stjepan 01.05.2020. 00:17
    Dobro sve lijepo gospodine načelniče Boško Jugoviću, a možeš li još neki put obećati kad će jadni narod mjesne zajednice Brezovice, načelniče pripada opštini Pale dobiti vodu i uličnu rasvjetu u 21 vijeku
Повезане вијести
Цијена градског гријања Паљанима неће бити умањена у наредних шест мјесеци Цијена градског гријања Паљанима неће бити умањена у наредних шест мјесеци
Паљански одборници сутра о стању у Градској топлани Паљански одборници сутра о стању у Градској топлани
"Комунално Пале": Покушаћемо обезбиједити "хладни асфалт" за ударне рупе "Комунално Пале": Покушаћемо обезбиједити "хладни асфалт" за ударне рупе
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 28m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 19m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 6m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 32m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 14m
    0