Jugović najavio izgradnju nove zgrade Policijske uprave na Palama

29.04.2020. 15:50
1
IZVOR: Katera

Pred opštinom Pale u narednom periodu, tokom 2020. godine, je i niz infrastrukturnih i važnih projekata poput izgradnje Muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata, nove zgrade Policijske uprave, hotela "Jahorina" i kako saznajemo tržnog centra "Frukta-trejd".

Prema riječima načelnika opštine Pale Boška Jugovića, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na području opštine Pale biće i izgradnja nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo.

- Ušli smo u fazu izrade idejnog rješenja nove zgrade i u narednih mjesec-dva dana će biti završena kompletna dokumentacija, kada ulazimo u finansiranje - kaže Jugović i dodaje da će nova zgrada PU IS biti izgrađena na lokalitetu parkinga sadašnje zgrade Policijske uprave.

- Radi se o objektu koji će se nalaziti na površini od 5.000 kvadratnih metara, a sve se radi u koordinaciji sa Policijskom upravom, MUP Republike Srpske i Vladom Republike Srpske, koji su predložili idejno rješenje - kaže Jugović.

Pored nove zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo, opština Pale je na današnjoj sjednici usvojila izmjene regulacionog plana na Koranu i za izgradnju ratnog muzeja na lokaciji iznad magistralnog puta , odnosno ulice Jovana Cvijića, te izgradnju tržnog centra u blizini Studentskog centra.

Prema našim saznanjima, Pale bi trebale da dobiju "Kort market" u vlasništvu firme "Frukta trejd" d.o.o., a lokacija za gradnju je u naselju Koran, pored studentskih domova i u blizini autobuske stanice.

Važan projekat u infrastrukturnom smislu je i gradnja hotela "Jahorina", koji je u potpunosti uništen u požaru koji ga je zahvatio 2002. godine, a koji se nalazi na teritoriji opštine Pale.

Prema ranijim najavama, opština Pale u saradnji sa Putevima RS bi u narednom periodu trebala da krene u gradnju dva kružna toka na magistralnoj cesti M-5, koji će se nalaziti umjesto raskrsnica kod autobuske stanice i TC "Bartula".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Stjepan 01.05.2020. 00:17
    Dobro sve lijepo gospodine načelniče Boško Jugoviću, a možeš li još neki put obećati kad će jadni narod mjesne zajednice Brezovice, načelniče pripada opštini Pale dobiti vodu i uličnu rasvjetu u 21 vijeku
Povezane vijesti
Cijena gradskog grijanja Paljanima neće biti umanjena u narednih šest mjeseci Cijena gradskog grijanja Paljanima neće biti umanjena u narednih šest mjeseci
Paljanski odbornici sutra o stanju u Gradskoj toplani Paljanski odbornici sutra o stanju u Gradskoj toplani
"Komunalno Pale": Pokušaćemo obezbijediti "hladni asfalt" za udarne rupe "Komunalno Pale": Pokušaćemo obezbijediti "hladni asfalt" za udarne rupe
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 36m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 31m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 36m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 25m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 34m
    3