Јутка осуђен на три мјесеца затвора

10.07.2020. 18:30
0
ИЗВОР: srpskainfo

Бивши челник општине Брус Милутин Јеличић Јутка осуђен је данас на три мјесеца затвора због недозвољених полних радњи, а његова жртва Марија Лукић рекла је непосредно након изрицања пресуде да је коначно дочекала правду и да је задовољна.

- Пресуда је донесена. Пао је први политички моћник у Србији – рекао је Боривоје Боровић, пуномоћник Марије Лукић након изрицања пресуде.

У Основном суду у Крушевцу данас је изечена пресуда у случају у којем је Милутин Јечић Јутка, оптужен за сексуално узнемиравање Марије Лукић. Бивши предсједник општине Брус осуђен је на три мјесеца затвора, преноси Блиц“.

- Добио је безусловну казну затвора у трајању од три мјесеца за недозвољене полне радње. Задовољни смо пресудом и ово је један добара помак за правосуђе. “Правда за Марију” је веома важна за Србију, и она је прва жена која је успјела да пошаље у затвор једног моћника који се позивао на највише државне органе мислећи да ће га заштити на суду – нагласио Боровић.

- Задовољна сам пресудом, и поред тога што је ослобођен за кривично дјело полно узнемиравање. И поред тога, драго ми је да је проглашен кривим. Послије двије године, коначно је стављена тачка на овај случај – рекла је Марија Лукић.

Другостепени поступак ће врло брзо донети поступак, нагласио је Боровић. Према његовим ријечима, одустало се од вјештачења другог телефона и зато је Јеличић и особођен за дјело полно узнемиравање.

- Да смо то тражили суђење би трајало још годину дана, и приејтило би да цијели случај застари. Неспорно је доказано да је вршио притисак на полицију и суд, да је слао батинаше на Марију. И на завршној ријечи је показао бахатост и није показао никакво кајање – казао је Боровић.

Посљедњи претрес одиграо се, поново без Јутке, 19. јуна будући да полиција по налогу за привођење од 10. јуна, није пронашла окривљеног на адреси, а потом је 22. јуна, Основни суд одбио предлог тужилаштва да окривљеном одреди притвор.

Испред зграде суда у Крушевцу и данас у се окупиле организације које се боре за права жена и њихову заштиту од насиља, а у организацији “Пешчаника” из Крушевца.

Носећи транспаренте на којима је писало “Нађосте ли га”, “Да није можда у скупштини”, “Правда за Марију”, жељели су да скрену пажњу јавности да је битно да се овај процес приведе крају.

Основни суд је суђење спровео у складу са одлуком Града Крушевца о проглашењу ванредне ситуације и у складу са правилима које је суд донео како би се заштитило здравље запослених и странака и спречило даље ширење корона вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    15h 23m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    14h 54m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    11h 10m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    15h 17m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    7h 5m
    2