Како да вам батерија на Андроид телефону траје дуже?

23.09.2023. 19:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Гугл је недавно објавио серију савета којима се корисницима Андроид уређаја пружају практичне препоруке за продужење трајања батерије. Ови савјети се фокусирају на различите аспекте коришћења телефона, од подешавања освјетљености до управљања апликацијама.

Ево свеобухватног погледа препорука које Гугл даје корисницима.

Брже искључивање екрана

Први савјет је брже искључивање екрана. Када екран није у употреби, његово искључивање може помоћи у уштеди батерије. Ово је лако постићи подешавањем аутоматског гашења екрана послије одређеног временског оквира.

Контрола освјетљености

Освјетљеност екрана је још један фактор који утиче на потрошњу батерије. "Гугл" препоручује смањење освјетљености и активирање функције за аутоматско одређивање освјетљености која прилагођава ниво освјетљености у складу са условима амбијенталног свијетла.

Управљање апликацијама и адаптивна батерија

"Гугл" сугерише да корисници идентификују и ограниче апликације које знатно утичу на потрошњу батерије. Активирање функције "Адаптивна батерија" може помоћи у паметном управљању потрошњом енергије на основу корисничких образаца.

Искључите непотребне опције и налоге

Препоручује се и искључивање звучног и вибрирајућег реаговања тастатуре, као и брисање неактивних налога који су повезани са Андроид уређајем, како би се смањила позадинска активност.

Тамна тема и додатни савјети

Активирање тамне теме такође може помоћи у очувању батерије, посебно на уређајима са AMOLED екранима. Поред тога, Гугл саветује коришћење Wi-Fi мреже уместо мобилних података и редовно ажурирање софтвера за додатне оптимизације батерије.

Када је вријеме за нови телефон?

Уколико примјетите да ниједан од наведених савјета не даје жељене резултате, можда је вријеме за разматрање куповине новог телефона или замјене батерије.

Оптимизација батерије је важан аспект укупног корисничког искуства и овакве препоруке могу знатно помоћи корисницима у свакодневном коришћењу Андроид уређаја.

Коментари 0
Повезане вијести
Продали осмомјесечну бебу да би купили нови iPhone 14 Продали осмомјесечну бебу да би купили нови iPhone 14
Појачана контрола коришћења појаса и телефона у саобраћају у Српској Појачана контрола коришћења појаса и телефона у саобраћају у Српској
Мобилни телефон у вожњи користи сваки деветнаести возач Мобилни телефон у вожњи користи сваки деветнаести возач
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  23h 18m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  23h 23m
  1
 • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
  17h 26m
  4
 • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
  13h 4m
  0
 • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
  17h 51m
  0