Како препознати глупе људе

10.02.2020. 15:35
0
ИЗВОР: www.espreso.rs

Сигмунд Фројд, најпознатији психијатар и отац психоанализе оставио нам је генијалне мудрости и изреке за сва времена. Међу њима, ту је и лекција коју свако треба да запамти - како да препознате глупе људе!

Легендарни психијатар је људску глупост откривао веома брзо, а како и ви да их откријете, савјетује у једној реченици: "Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида", рекао је Фројд.

Дакле, када се нађете у ситуацији да вас је срамота због туђег понашања или изјаве, или се чудите неким сулудим поступцима - одмах знате са ким имате посла.

Ако вас не цијене, немојте се доказивати - будите то што јесте! Није проблем у вама, у њима је. Немојте због тога спуштати своје критеријуме и радити све што они пожеле, изигравати њиховог кловна. Вјерујте да ће вас у једном тренутку искористити, то је у људима. Када им дате један прст - они узимају цијелу руку.

На крају вас због свега заиста више неће нити цијенити, па ће све то што сте учинили и прошли бити узалуд. Ако вас не цијене немојте се доказивати - будите то што јесте. Немојте спуштати цијену свога достојанства ради стицања повјерења, нећете га ионако добити.

Ако вам не вјерују - немојте им доказивати и правдати се шта радите, како радите, зашто радите. Кад не желе вјеровати - неће. Искористиће то за неке лоше намјере. Довољно је да останете вјерни себи упркос свему и видјећете како ће се ствари након неког времена саме мијењати. Aли не очекујте промјене преко ноћи.

Прави људи ће прије или касније открити вашу вриједност. Када пронађете такве људе држите их као кап воде на длану, а остале занемарите. Ваше очи неће одмах примијетити вриједност таквих људи, али једном када их препознате немојте допустити да вас ишта од њих одвуче. Када ви постанете најбоља верзија себе, онда ће се појавити људи чија ће присутност постати права аванутра заједничког живљења. Тада ће ваш заједнички живот постати оно што сте одувијек жељели.

Коментари 0
Повезане вијести
Сигмунд Фројд - отац психоанализе Сигмунд Фројд - отац психоанализе
Личност дана: Сигмунд Фројд – Творац психоанализе Личност дана: Сигмунд Фројд – Творац психоанализе
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    17h 55m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    21h 15m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    22h 7m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 7m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    19h 33m
    0