Како се у Сарајеву уцјењују Срби – Да би постао министар, мора признати геноцид

14.02.2020. 09:05
0

Бањалучанин Горан Мачкић, којег је Демократска фронта (КС) кандидовала за министра привреде Кантона Сарајево, ових дана се нашао на мети појединих бошњачких странака, које захтијевају да прије именовања на ту позицију мора признати геноцид, те се одрећи 9. јануара, односно Дана Републике Српске.

Да су Срби у Федерацији грађани другог реда одавно је познато, исто као и чињеница да бројна мјеста у јавним администрацијама која би требала да попуњавају припадници српског народа уствари попуњавају Бошњаци или Хрвати, који се за те потребе изјашњавају као Срби.

Поједине бошњачке странке су сада отишле и корак даље, па су одлучили да уведу ново правило, а то је да натјерају Србе да се одрекну Дана Републике или, пак, да грађански рат у БиХ окарактеришу као агресију “српског народа над осталима”.

На ову идеју је дошао предсједник Народа и правде и посланик у Скупштини Кантона Сарајево Елмедин Конаковић, који је ових дана поручио да ће од Мачкића тражити да изнесе своје виђење, како је навео, “агресије на БиХ, али и да каже шта мисли о геноциду у Сребреници и 9. јануару”.

– Како Горан гледа на агресију на нашу земљу, шта мисли о геноциду у Сребреници, 9. јануару, питања су на која желим чути одговор. Евентуално нормални ставови га не амнестирају од чињенице да је политолог са скромним резултатима у привреди, а треба да води ресор у КС који генерише 1,1 милијарду КМ ПДВ-а годишње више од цијеле Републике Српске – поручио је Конаковић.

И то није све, Мачкић ће, судећи по најавама појединих политичара из Сарајева, морати изнијети и свој став о Дану независност БиХ, Дану државности БиХ и евентуалној ратној прошлости чланова своје породице, односно одговорити да ли су били чланови Војске Републике Српске.

Мачкић је јуче одговорио на прозивке упитавши Конаковића шта му највише смета – да ли то што је Србин или што долази из Бањалуке!?

– Занимљиво је да Конаковић поставља питање са јасном предрасудом да су моји ставови „ненормални“. Да ли је то зато што сам Србин? Или зато што сам Бањалучанин? Можда зато што долазим из Републике Српске? Сматрам да у Сарајеву, главном граду БиХ, Конаковић оваквим питањима вријеђа не само мене, него све слободне младе људе, који су очито пријетња националистима и клијентелистима попут Народа и Правде којима власт измиче из руку – истакао је Мачкић, који би, иначе, требао бити једини Србин у будућој Влади Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула три мушкарца
ФБиХ: Заражено 197 лица
Протест медицинара у Кантону Сарајево
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву погоршана епидемиолошка ситуација (ВИДЕО)
  10.07.2020
  1
 • Саопштење Немање Поповића поводом прилога емитованог на ОСМ ТВ
  10.07.2020
  3
 • Тешко повријеђен мотоциклиста у Палама
  10.07.2020
  0
 • Браћа умрла од короне, отац лежи у болници
  11.07.2020
  0
 • Маринко Божовић: Отворено писмо Небојши Шешлији, шефу Kлуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа
  10.07.2020
  0