Камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске од 10. до 15. августа

07.08.2024. 10:29
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске у периоду од 10. до 15. августа одржаће 28. љетну школу подмлатка Црвеног крста Републике Српске у спортско-рекреативном центру „Горњи Ријечани“ у општини Модрича.

Камп ће ове године окупити око 50 младих, ученика основних школа из читаве Републике Српске, а током пет радних дана са младима кроз четири курсне цјелине (дисеминација о покрету Црвеног крста, заштита живота и здравља, екологија и заштита животне средине и прва помоћ уз реалистички приказ повреда, стања и обољења), радиће 15 искусних инструктора, волонтера из структуре и запосленог особља из сједишта Црвеног крста Републике Српске.

- Кампови Црвеног крста Републике Српске представљају један од најквалитетнијих видова организовања младих на једном мјесту, гдје са њима радимо на ширењу знања о различитим програмским цјелинама, спремамо их из области прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења, учимо их о настанку покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, разговарамо о дискриминацији у друштву, емпатији, комуникацији, критичком размишљању, те реализујемо радионице из екологије и заштите животне средине, учимо их како бринути о животној средини, рециклирању и правилном уклањању отпада, подижемо свијест о болестима зависности, проблему трговине људима и интернет опасностима којима су свакодневно изложени – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Инструктори са учесницима кампа реализују и „смарт“ радионице, односно науком која се бави проучавањем људског понашања. Учесници радионице рјешавају одређене задатке помоћу метода, које се користе када долази до проблема у комуникацији.

Све ове активности су врло важне јер се примјењују у свакодневном раду са младима и старијима, кроз њихове волонтерске активности, али и у професионалном односу међу запосленим у структури Црвеног крста Републике Српске.

- Очекујемо да ће и ова, 28. по реду, љетна школа подмлатка Црвеног крста Републике Српске протећи у најбољем реду, да ће сви учесници кампа стећи знања и вјештине, али и усавршити постојеће кроз оне области које их највише привлаче, те да ће са кампа отићи задовољни и срећни, али и богати новим пријатељима са којима ће наставити да се друже – навели су из Црвеног крста Републике Српске.

Из Црвеног крста додају да се овакве прилике за младе у структури највише се искористе за ширење круга пријатеља, али и за професионалце и инструкторе, да стичу нова искуства, усавршавају своје вјештине кроз области којим руководе, те и сами шире круг нових пријатеља и напредују кроз волонтерски и професионални ангажман у структури Црвеног крста Републике Српске и шире.

Свечано отварање кампа биће одржано 10. августа 2024. године у 20.00 часова на спортским теренима у СРЦ „Горњи Ријечани“.

Коментари 0
Повезане вијести
Пурковић: Убрзати процес тражења несталих Пурковић: Убрзати процес тражења несталих
Црвени крст Републике Српске обиљежава Дан несталих и погинулих у Српској Црвени крст Републике Српске обиљежава Дан несталих и погинулих у Српској
Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи и Недјеље борбе против туберкулозе Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи и Недјеље борбе против туберкулозе
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 8m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 50m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 18m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 39m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 48m
    0