Kamp podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske od 10. do 15. avgusta

07.08.2024. 10:29
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u periodu od 10. do 15. avgusta održaće 28. ljetnu školu podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske u sportsko-rekreativnom centru „Gornji Riječani“ u opštini Modriča.

Kamp će ove godine okupiti oko 50 mladih, učenika osnovnih škola iz čitave Republike Srpske, a tokom pet radnih dana sa mladima kroz četiri kursne cjeline (diseminacija o pokretu Crvenog krsta, zaštita života i zdravlja, ekologija i zaštita životne sredine i prva pomoć uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja), radiće 15 iskusnih instruktora, volontera iz strukture i zaposlenog osoblja iz sjedišta Crvenog krsta Republike Srpske.

- Kampovi Crvenog krsta Republike Srpske predstavljaju jedan od najkvalitetnijih vidova organizovanja mladih na jednom mjestu, gdje sa njima radimo na širenju znanja o različitim programskim cjelinama, spremamo ih iz oblasti prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, učimo ih o nastanku pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, razgovaramo o diskriminaciji u društvu, empatiji, komunikaciji, kritičkom razmišljanju, te realizujemo radionice iz ekologije i zaštite životne sredine, učimo ih kako brinuti o životnoj sredini, recikliranju i pravilnom uklanjanju otpada, podižemo svijest o bolestima zavisnosti, problemu trgovine ljudima i internet opasnostima kojima su svakodnevno izloženi – poručili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Instruktori sa učesnicima kampa realizuju i „smart“ radionice, odnosno naukom koja se bavi proučavanjem ljudskog ponašanja. Učesnici radionice rješavaju određene zadatke pomoću metoda, koje se koriste kada dolazi do problema u komunikaciji.

Sve ove aktivnosti su vrlo važne jer se primjenjuju u svakodnevnom radu sa mladima i starijima, kroz njihove volonterske aktivnosti, ali i u profesionalnom odnosu među zaposlenim u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske.

- Očekujemo da će i ova, 28. po redu, ljetna škola podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske proteći u najboljem redu, da će svi učesnici kampa steći znanja i vještine, ali i usavršiti postojeće kroz one oblasti koje ih najviše privlače, te da će sa kampa otići zadovoljni i srećni, ali i bogati novim prijateljima sa kojima će nastaviti da se druže – naveli su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Iz Crvenog krsta dodaju da se ovakve prilike za mlade u strukturi najviše se iskoriste za širenje kruga prijatelja, ali i za profesionalce i instruktore, da stiču nova iskustva, usavršavaju svoje vještine kroz oblasti kojim rukovode, te i sami šire krug novih prijatelja i napreduju kroz volonterski i profesionalni angažman u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske i šire.

Svečano otvaranje kampa biće održano 10. avgusta 2024. godine u 20.00 časova na sportskim terenima u SRC „Gornji Riječani“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Purković: Ubrzati proces traženja nestalih Purković: Ubrzati proces traženja nestalih
Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj
Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 56m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 38m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 6m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 27m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 36m
    0