Кандидат за предсједника Скупштине Србије Ана Брнабић

06.03.2024. 20:19
0
ИЗВОР: in4s.net

На сједници Предсједништва Српске напредне странке одлучено је да кандидат за градоначелника Београда буде предложен Александар Шапић.

Кандидат СНС-а за предсједника Скупштине Србије биће Ана Брнабићева.

Оснивач СНС-а Александар Вучић је рекао да никад није видио некога ко се тако храбро борио, јуначки, као мало ко од политичара.

СНС није још донио одлуку о кандидату за мандатара за састав нове Владе Србије.

Мандатар, каже Вучић, мора да буде први у тиму, али одлука још није донијета јер постоје дилеме које нису персоналне, већ системске, а биће ријешене у данима пред нама.

Вучићу је сједница била важна не само због донијетих одлука, већ и зато што су темељно и детаљно анализирали ситуацију у којој се земља налази, перспективама, разумијевајући геополитичку позицију Србије.

- Имамо сам прилику да кажем све оно што видим и знам као председник Републике, јер су ми неке информације доступније - појаснио је он.

Поручио је да је за њих од изузетног значаја да осигура мир за српски народ на Косову и Метохији, као и да су говорили о предстојећим инвестицијама.

Расправљало се и о томе колико је важно да подигнемо нашу одбрамбену индустрију када ЕУ већ повећава снагу своје војне индустрије, те да Србија мора додатно да улаже новац уколико жели да опстане као суверена и независна земља.

Напоменуо је да је посебно замолио оне функционере стране чији однос према људима је на лошем нивоу да то промијене.

- Разговарали смо о формирању покрета, ускоро ћемо изаћи са тим. Покрет није нешто што се прави за изборе, покрет се прави да би се земљи помогло у најтежим условима - рекао је он и поручио да су пред земљом најтежа геополитичка времена.

Уколико се сукоб не заустави до маја, плашим се да ћемо доћи до катастрофе невиђених размјера, поручио је Вучић и напоменуо да у складу са тим морамо да се припремамо, иако смо мали, осјетићемо посљедице, преноси РТ Балкан.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља Брнабић: Наметање резолуције о Сребреници врхунац правног насиља
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 2m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 57m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 45m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 19m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 51m
    0