Kandidat za predsjednika Skupštine Srbije Ana Brnabić

06.03.2024. 20:19
0
IZVOR: in4s.net

Na sjednici Predsjedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da kandidat za gradonačelnika Beograda bude predložen Aleksandar Šapić.

Kandidat SNS-a za predsjednika Skupštine Srbije biće Ana Brnabićeva.

Osnivač SNS-a Aleksandar Vučić je rekao da nikad nije vidio nekoga ko se tako hrabro borio, junački, kao malo ko od političara.

SNS nije još donio odluku o kandidatu za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Mandatar, kaže Vučić, mora da bude prvi u timu, ali odluka još nije donijeta jer postoje dileme koje nisu personalne, već sistemske, a biće riješene u danima pred nama.

Vučiću je sjednica bila važna ne samo zbog donijetih odluka, već i zato što su temeljno i detaljno analizirali situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektivama, razumijevajući geopolitičku poziciju Srbije.

- Imamo sam priliku da kažem sve ono što vidim i znam kao predsednik Republike, jer su mi neke informacije dostupnije - pojasnio je on.

Poručio je da je za njih od izuzetnog značaja da osigura mir za srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da su govorili o predstojećim investicijama.

Raspravljalo se i o tome koliko je važno da podignemo našu odbrambenu industriju kada EU već povećava snagu svoje vojne industrije, te da Srbija mora dodatno da ulaže novac ukoliko želi da opstane kao suverena i nezavisna zemlja.

Napomenuo je da je posebno zamolio one funkcionere strane čiji odnos prema ljudima je na lošem nivou da to promijene.

- Razgovarali smo o formiranju pokreta, uskoro ćemo izaći sa tim. Pokret nije nešto što se pravi za izbore, pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima - rekao je on i poručio da su pred zemljom najteža geopolitička vremena.

Ukoliko se sukob ne zaustavi do maja, plašim se da ćemo doći do katastrofe neviđenih razmjera, poručio je Vučić i napomenuo da u skladu sa tim moramo da se pripremamo, iako smo mali, osjetićemo posljedice, prenosi RT Balkan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Brnabić: Nametanje rezolucije o Srebrenici vrhunac pravnog nasilja Brnabić: Nametanje rezolucije o Srebrenici vrhunac pravnog nasilja
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    21h 22m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 6m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    11h 42m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    55m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    49m
    0