Капија града Источно Сарајево као подсјетник на егзодус сарајевских Срба

06.04.2021. 11:48
0
ИЗВОР: Катера

Одборници Скупштине града Источно Сарајево на данашњој 36. редовној сједници усвојили су све тачке које су се нашле на дневном реду.

Одборник Српске демократске странке (СДС) Горан Шеховац похвалио је Град Источно Сарајево који је у овом мандату из кредитних средстава предвидио око 50.000 КМ за изградњу споменика за жртве НАТО бомбардовања.

-  Град Источно Сарајево је град хероја који су заслужили овакав један споменик – рекао је Шеховац.

Шеховац је додао да је Град у овом мандату издвојио и средства за идејно рјешење за Капију града Источно Сарајево која ће повезивати општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, а налазиће се на шеталишту Др Миодраг Лазић и гледати према дворани на Тргу „Србија“.

-  Капија града Источно Сарајево ће бити музејског карактера и биће посвећена свим сарајевских Србима који су изашли из Сарајева. Ред је да град Источно Сарајево има један такав споменик и да људи које долазе у Сарајево не слушају лажи у федералном Сарајеву, него да виде истину и да је у том истом Сарајеву прије рата живјело 150.000 Срба  – истакао је Шеховац. 

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић рекао је да је данашњом сједницом завршен рад Скупштине у старом сазиву, односно мандату.

- Издвојио бих тачку дневног реда која се односи на извјештај о стању борачко-инвалидске заштите на подручју града и рекао да је Град издвајао знатна средства за рад борачких организација. Сваке године је издвајано директно 150.000 КМ за субвенцију, стимулацију и помоћ борцима, као и 7.000 КМ за рад регионалне Борачке организације – рекао је Вучетић.

Он је истакао да су све општине у саставу града Источно Сарајево издвајале значајна средстава за основна и допунска права бораца, која су износила у претходној години око 500.000 КМ.

Поред поменутих, одборници Скупштине града Источно Сарајево на данашњој сједници су усвојили и извјештаје о раду и финансијском пословању предузећа у 2020. години, чији је оснивач Град као и план пословања за текућу годину.

На дневном реду су се нашли и извјештај о утрошку финансијских средстава датих средњим школама у 2020. и план утрошка за 2021. годину по буџету града Источно Сарајево, као и информација о издатим еколошким дозволама на подручју града за претходну годину.

Поред тога, на дневном реду су се нашле и одлуке о измјенама и допунама Одлуке о комуналним накнадама и одлука о измјенама и допунама Одлуке о комуналним таксама на подручју града Источно Сарајево.

Усвојене су и Одлуке о разрјешењу чланова Управног одбора Градске развојне агенције Источно Сарајево и Одлука о именовању чланова овог одбора.

Ова сједница је требало да буде одржана 23. марта, али је одгођена због погоршане епидемиолошке ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    22h 18m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    18h 15m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    21h 36m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    20h 34m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    14h 54m
    0