Казна од 200 КМ до 600 КМ за непридржавање мјера кућне изолације

10.03.2020. 17:07
0
ИЗВОР: Srna

На основу процјене епидемиолога, а с циљем спровођења превентивних мјера у вези са вирусом корона у Републици Српској, здравствени инспектори су до сада донијели 117 рјешења о стављању особа у кућну изолацију, под здравствени надзор у трајању од 14 дана.

- Ријеч је о особама за која је утврђено да су биле у блиском контакту са обољелима од вируса корона, односно ученицима и наставницима који су у школи били у блиском контакту са учеником из Бањалуке зараженим вирусом, члановима породица обољелих, путницима уколико је ријеч о људима који су недавно допутовали. Рјешења су донесена и за ученике и наставнике средње школе из Челинца коју похађа ученица за коју је потврђено да је заражена - рекла је начелница Одјељења за односе са јавношћу у Инспекторату Српске Душанка Макивић.

Како је подсјетила, важно је да се грађани који су у кућној изолацији и под здравственим надзором, с циљем заштите властитог здравља и здравља друштва у цјелини, придржавају мјера који су им одредили здравствени радници.

- Изузетно је важно да родитељи у овој несвакидашњој ситуацији за дјецу која се налазе у кућној изолацији, буду дисциплиновани, да им објасне због чега је неопходно да се испоштују препоруке доктора, те да ће се истеком периода изолације од 14 дана вратити својим редовним активностима. Према досадашњим информацијама, особе које се налазе у кућној изолацији поштују наложену мјеру и уредно се јављају на позиве инспектора - рекла је Макивић, и додала, да је Законом о инспекцијама у Републици Српској, за непридржавање мјера наложених рјешењем инспектора, прописана казна за физичко лице од 200 КМ до 600 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Најчитаније
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    39m
    1
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    14h 40m
    0
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    19h 2m
    4
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    19h 27m
    0
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    17h 17m
    1