Казна Жалгирису због НАТО заставе и провоцирања играча Звезде

14.04.2022. 07:31
0
ИЗВОР: N1

Кошаркашки клуб Жалгирис новчано је кажњен због понашања навијача на утакмици 21. кола Евролиге против Црвене звезде одиграној 3. априла у Каунасу.

Евролига је саопштила да ће првак Литваније морати да плати 9.000 евра због недоличног понашања навијача и исказаног непоштовања супарничкој екипи.

Током утакмице, која је завршена победом Жалгириса после продужетка 103:98, навијачи литавског тима су испред играча и малобројних навијачима српског тима махати заставом НАТО и заставом Украјине, скандирајући увредљиве пароле.

Медији у Литванији преносе и да је Жалгирису изречено и упозорење због недовољно предузетих превентивних мера како би се спречили инциденти. Убрзо су се огласили и навијачи клуба из Каунаса који су одлучни да прикупе потребан износ и покрију казну.

Дуел у Литванији подигао је много прашине јер су играчи српског тима одбили да држе украјинску заставу са натписом "Стоп Wар".

Дан након утакмице, Црвена звезда је издала саопштење у којем је апеловала да је политизација у Евролиги забрањена и да има морално право да захтева реакцију челника елитног такмичења.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 16m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    20h 40m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 9m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    7h 46m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 27m
    0