Kazna Žalgirisu zbog NATO zastave i provociranja igrača Zvezde

14.04.2022. 07:31
0
IZVOR: N1

Košarkaški klub Žalgiris novčano je kažnjen zbog ponašanja navijača na utakmici 21. kola Evrolige protiv Crvene zvezde odigranoj 3. aprila u Kaunasu.

Evroliga je saopštila da će prvak Litvanije morati da plati 9.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača i iskazanog nepoštovanja suparničkoj ekipi.

Tokom utakmice, koja je završena pobedom Žalgirisa posle produžetka 103:98, navijači litavskog tima su ispred igrača i malobrojnih navijačima srpskog tima mahati zastavom NATO i zastavom Ukrajine, skandirajući uvredljive parole.

Mediji u Litvaniji prenose i da je Žalgirisu izrečeno i upozorenje zbog nedovoljno preduzetih preventivnih mera kako bi se sprečili incidenti. Ubrzo su se oglasili i navijači kluba iz Kaunasa koji su odlučni da prikupe potreban iznos i pokriju kaznu.

Duel u Litvaniji podigao je mnogo prašine jer su igrači srpskog tima odbili da drže ukrajinsku zastavu sa natpisom "Stop War".

Dan nakon utakmice, Crvena zvezda je izdala saopštenje u kojem je apelovala da je politizacija u Evroligi zabranjena i da ima moralno pravo da zahteva reakciju čelnika elitnog takmičenja.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri "Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    11h 4m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    19h 56m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    13h 47m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    17h 32m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    8h 39m
    4