Кажњено 39 пјешака, највише због прелаза мимо пјешачког

13.09.2023. 11:10
0
ИЗВОР: srna.rs

У оквиру регионалне контроле саобраћаја на подручју Полицијске управе Требиње кажњено је 39 пјешака због прекршаја, а највише због преласка улице мимо пјешачких прелаза.

- Пјешак је дужан да саобраћајницу прелази на обиљеженом пјешачком прелазу уколико није удаљен више од 100 метара. На путевима на којима нема пјешачких прелаза, пјешак је дужан да их пређе пажљиво и најкраћим путем, након што се увјери да то може учинити безбједно - саопштено је из требињске Полицијске управе.

Регионална контрола саобраћаја реализована је прошле недјеље с циљем откривање и санкционисање прекршаја из односа возач – пјешак.

- Укупно је санкционисано и 196 возача, од који 87 због непропуштања пјешака да пређу пут на обиљеженом пјешачком прелазу - навели су из полиције.

У саопштењу се додаје да су возачи према Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ дужни да пропусте пјешаке да пређу коловоз уколико показују недвосмислену намјеру за прелазак, уколико је тако регулисано свјетлосном саобраћајном сигнализацијом и ако се на путу налази пјешачки прелаз.

Полицијска управа Требиње је за осам мјесеци евидентирала двије саобраћајне незгоде у којима су погинула два пјешака.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској смањено очекивано трајање живота У Српској смањено очекивано трајање живота
Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
Српска богатија за 28 беба, у Источном Сарајеву рођен дјечак Српска богатија за 28 беба, у Источном Сарајеву рођен дјечак
Најчитаније
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  16h 35m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  16h 0m
  2
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  13h 38m
  0
 • На амбуланти у Сувом Долу разбијена стакла и ишчупана метална врата
  21h 3m
  0
 • Проглашен најљепши аутомобил у 2023. години
  22h 8m
  0